Новини :: Чемпіонат області

"Віза-Вторма" майже чемпіон?

"Віза-Вторма" майже чемпіон?

У середу 11 січня відбувся стартовий матч другого кола у вищій лізі обласного футзалу, у якому зустрілися "Віза-Вторма" та "Трейд Захід Буд". Як уже повідомлялося, цей матч відбувся скоріше запланованого календарем через участь  "Візи" у виїзному матчі 1/8 розіграшу Кубка України 21 січня у Покровському проти "Титан-Зорі".

 Матч лідерів чемпіонату викликав чималий інтерес у вболівальників і вони заповнили трибуни манежу коледжу фізвиховання, не дивлячись на дещо пізній час (20.30) його проведення. І хто прийшов на цей поєдинок, той не пожалкував – побачив хороший, напружений, безкомпромісний футзал у виконанні обох команд. До честі гравців, вони всю свою енергію направили на гру, а не суперечки і пошук помилок в арбітражі, як це бувало раніше. Така тактика однозначно додала видовищності і толерантності справжньому матчу лідерів чемпіонату.

А щодо самої гри, то команди підготувалися серйозно, застосовуючи різні тактики. "Віза" старалася зі старту захопити ініціативу і забити "швидкий" гол. Та й суперник був не проти саме так розпочати. І стартові хвилини це продемонстрували, коли і одна і друга команди втратили по дві нагоди відзначитися. Більш досвідченіші "мануфактурники" скоріше впоралися із стартовим хвилюванням і на 4 хв. Станіслав Паньків все-таки "пробив" сітку воріт Рибака. Як Святослав не рятував партнерів у стартові хвилини від неприємностей, у цьому випадку не зумів. Виконавши стартову установку, гравці "Візи" почали більше контролювати м'яч, виманювати суперника і гостро контратакувати, чекаючи на помилку "будівельників" у захисті. І вона сталася на 8 хв. При розіграші стандарту захисники "ТЗБ" "загубили" біля своїх воріт Ігоря Кушецького – 2:0.

Щоб заспокоїти партнерів Михайло Ткачук одразу взяв тайм-аут. Після другого голу напруга з боку "Візи" у матчі дещо спала і "будівельники" все більше "напирали" на ворота суперника. На 12 хв. вже їм вдався чіткий розіграш стандарту, після якого м'яч після пострілу Андрія Кукурудза  опинився у сітці воріт "Візи". Вкотре за хвилинну втрату концентрації  "Віза" пропускає. Останні хвилини першого тайму знову загострили перипетії матчу, але голів ніхто не забив. А другий тайм розпочався з прикрих помилок захисту "ТЗБ". Спершу Олег Перепічка "покарав" суперника, а через кілька секунд Василь Гурак на 16-у хв. матчу повторив підсумковий результат першого кола. "Розклеїлася" гра у захисті "будівельників", вони почали більше фолити і лише на 23 хв. Михайло Ткачук "взяв" ініціативу на себе і точно поцілив у нижній кут воріт суперника. Партнери граючого тренера підтримали і перейшли в масовану атаку, але помилилися і вшосте порушили Правила гри. Покарання з 10-метрової позначки точно виконав Олег Веприк. А далі захист "ТЗБ" продовжував помилятися і це призвели до неприємного результату. Ще двічі відзначилися Олег Перепічка та Руслан Уграк. Гол у відповідь за "ТЗБ" на останніх секундах забив Назар Самочко.

Впевнена перемога діючого чемпіона, напевно, дає йому надію на нову загальну перемогу у нинішньому сезоні. Та після матчу на привітання з перемогою "мануфактурники" заперечували, адже попереду ще ціле друге коло…

"ВІЗА-ВТОРМА" (Івано-Франківськ) – "ТРЕЙД ЗАХІД БУД" (Івано-Франківськ) - 7:3 (2:1).

Середа 11 січня 2017 р. 20.30. Івано-Франківськ. Манеж коледжу фізвиховання. 120 глядачів.

Голи: С. Паньків 4, І. Кушецький 8, О. Перепічка 16, 27, В. Гурак 16, О. Веприк ++ 25, Р. Уграк 28 – А. Кукурудз 12, М. Ткачук 23, Н. Самочко 30.

"Віза Вторма": О. Орищук, О. Веприк, Р. Уграк, Р. Москалик, І. Кушецький, І. Подолюк, С. Паньків, В. Гурак, Р. Горбатий, І. Білик, О. Перепічка, М. Сікач, Є. Борсук.  Тренер – О. Веприк.

"Трейд Захід Буд": С. Рибак, М. Ткачук, І. Ципердюк, Я. Ципердюк, А. Кукурудз, Н. Самочко, Ю. Береговський, О. Вонс, В. Вікуловський, А. Стецьків, Н. Брицький, Р. Ціцюра, О. Гатило, М. Чугайда. Тренер – М. Ткачук.

Попередження: І. Кушецький (20), Р. Москалик (23) – О. Вонс (25).

Арбітри:   Т. Демянчук, І. Салаш, П. Липецький.

Спостерігач арбітражу – М. Марцинюк.

"Віза-Вторма" майже чемпіон

"Віза-Вторма" майже чемпіон

"Віза-Вторма" майже чемпіон

"Віза-Вторма" майже чемпіон

"Віза-Вторма" майже чемпіон

Прес-служба Асоціації міні-футболу Івано-франківської області