Новини :: Чемпіонат області

"Віза Вторма" – чемпіон Івано-Франківщини з футзалу сезону 2015/2016 років

"Віза Вторма" – чемпіон Івано-Франківщини з футзалу сезону 2015/2016 років

У 16-му турі після впевненої перемоги над "Курінь-Пасом" з рахунком 6:1 футзальний колектив Володимира Перепічки та Ігоря Іваника став недосяжним для суперників і достроково за два тури до фінішу вперше у своїй історії забезпечив собі звання чемпіонів області.

Звітний матч для "мануфактурників" розпочинався не просто. Вже на 2-й хвилині вони пропустили випад "курінних". Але через кілька хвилин Руслан Уграк відновив рівновагу і далі все пішло за сценарієм "Візи". У підсумку, "золоту" перемогу оформили Ігор Кушецький та Ігор Подолюк, а Уграк відзначився "покером". Вітаємо нового чемпіона і бажаємо переможних виступів у Всеукрїнському фіналі аматорських команд-чемпіонів, який з 25 по 27 березня пройде у Житомирі.

Визначилися і два інші колективи з призової трійки, але які саме комплекти нагород – "срібні" чи "бронзові" отримають "Газовик" і "Ураган-2 Коледж фізичного виховання" визначиться тільки після матчів заключного 18-го туру.

А у звітному турі визначальним для всієї трійки призерів став матч між "Козацьким Островом" та "Газовиком". Перемога залишала "козакам" надію на медалі чемпіонату, а поразка "відсікала" їх від призової трійки. То ж важливість результату цього матчу внесла зайву нервозність і азарт у поєдинок. "Газовики" також добре налаштувалися на матч, пам’ятаючи про дошкульну поразку від "козаків" у першому колі та й за "срібло" чемпіонату цілком до снаги поборотися.

У першому таймі суперники "запропонували" один одному жорстку на грані фолу гру, яка перетворилася у змагання із серії 10-метрових ударів. До цього відбувся швидкий гол "газовика" С. Локатира. Потім двічі з 10-метрової позначки схибили "козаки". Впевненості у дії "Газовика" додав другий гол, який Михайло Басараб чітко забив з тієї ж 10-метрової позначки. До перерви "газовики" ще двічі не забили за понад нормові фоли суперника. А другий тайм розпочався з голу у їхні ворота. Чітку комбінацію влучно завершив Тарас Овчар. І знову інтрига, знову фоли і надлишок зайвих емоцій. На 24-й хвилині прорив до воріт "Козацького Острову" невдало зупиняють у штрафному майданчику захисники і Михайло Басараб чітко реалізує пенальті. "Козаки" йдуть ва-банк і пропускають контр випад, який завершується четвертим голом у їхні ворота. Та емоції не вщухають і на останніх хвилинах "козаків" невиправдано підводить А. Вацеба, "заробляючи" пряме вилучення за удар суперника по ногах. "Газовик" знову марнує свій шанс з 10-метрової позначки, а "острівяни" забивають з гри. Сигнал сирени перериває цей над емоційний поєдинок і фіксує перемогу "Газовика" з рахунком 4:2.

Бойовими та щедрими на голи вийшли два наступні поєдинки.

Своєрідне дербі суперників з другої частини турнірної таблиці між "Sandalino" та "Медиком" тримало у напрузі всіх аж до сирени, адже за 15 секунд до завершення матчу коломияни вийшли вперед, а за 0.9 секунди "Медик" врятував очко! Бойова нічия – 5:5.

За подібним сценарієм врятувала очко у матчі з СК "Городенка" команда "Ураган-4". Спочатку все виходило у "енергетиків", які двічі забили, але провалили кінцівку тайму і на перерву пішли, програючи ті ж два м’ячі. У другому таймі у хід пішла тактична "зброя" ураганівців – гра з п’ятим польовим. Саме така тактика допомогла вирівняти рахунок у матчі. Зусилля партнерів вміло завершував Василь Костюк, який відзначився "покером", а у городенківців Володимир Гультай "зробив" "хет-трик". У підсумку всі ці зусилля суперників втілилися у нічию з рахунком 5:5.

Завершиться тур матчем між МФК "Ревера" та "Ураган-2 КФВ" у перший день весни вівторок 1 березня.



ТАБЛО ШІСТНАДЦЯТОГО ТУРУ:



"КОЗАЦЬКИЙ ОСТРІВ" (Чорнолізці) – "ГАЗОВИК" (Івано-Франківськ) – 2:4 (0:2).

Субота 27 лютого. 14.00. Івано-Франківськ. Манеж коледжу фізвиховання. 100 глядачів.

Голи: Т. Воробець 9 не реалізував 10 метровий удар, О. Ольшанецький 10 не реалізував 10 метровий удар, Т. Овчар 17, Р. Кузьмин 29 – С. Локатир 3, 10 не реалізував 10 метровий удар, 28 не реалізував 10 метровий удар, ++ 11, 15 не реалізував 10 метровий удар, + 24, О. Локатир 27.

"Козацький Острів": М. Назарук, Р. Кузьмин, Б. Ольшанецький, О. Блонський, Р. Третяк, Р. Семенчук, Р. Галка, Т. Овчар, О. Ольшанецький, Т. Воробець, А. Вацеба. Тренер – Ю. Сливінський.

"Газовик": В. Кучера, О. Локатир, С. Локатир, М. Басараб, Р. Курташ, І. Коржук, В. Данищук, М. Макогон, Б. Оринчак, О. Барановський, А. Вандзіляк. Тренер – І. Данилишин.

Попередження: О. Блонський (9), Р. Галка (15), Р. Семенчук (28) – В. Кучера (28).

Вилучення: А. Вацеба (27 за навмисний удар суперника по ногах).

Арбітри: І. Дебенко, І. Салаш, П. Липецький, М. Липко.

Спостерігач арбітражу – В. Ольшанецький.



СК "ГОРОДЕНКА" (Городенка) – "УРАГАН - 4" (Івано-Франківськ) – 5:5 (4:2).

Субота 27 лютого. 18.00. Івано-Франківськ. Манеж коледжу фізвиховання. 20 глядачів.

Голи: В. Шевчук 10, В. Гультай 11, 14, 27, Т. Петришин 12 – І. Крук 3, В. Костюк 9, 22, 27, 28.

СК "Городенка": І. Григорів, В. Шевчук, Ю. Гавриш, Т. Петришин, В. Гультай, С. Беспалов, А. Садовський, В. Валовський, О. Григорів. Тренер – М. Кривко.

"Ураган - 4": В. Сергенюк, Т. Кузик, І. Крук, Р. Остафійчук, В. Костюк, М. Слободян, В. Лесів. Тренер – В. Гундяк.

Попередження: Т. Петришин (30).

Арбітри: І. Салаш, І. Дебенко, М. Липко, П. Липецький.

Спостерігач арбітражу – І. Овчар.



"КУРІНЬ-ПАС" (Івано-Франківськ) – "ВІЗА ВТОРМА" (Івано-Франківськ) – 1:6 (1:3).

Субота 27 лютого. 15.00. Івано-Франківськ. Манеж коледжу фізвиховання. 50 глядачів.

Голи: В. Крикунов 2 – Р. Уграк 6, 12, 24, 30, І. Кушецький 13, І. Подолюк 27.

"Курінь-Пас": Р. Зубкевич, В. Тодорів, М. Ліпатов, Т. Томин, В. Пятковський, В. Крикунов, В. Лещук. Тренер – Р. Зубкевич.

"Віза Вторма": Є. Борсук, О. Орищук, І. Подолюк, І. Кушецький, О. Веприк, Р. Уграк, Р. Москалик, О. Януш, І. Білик, Я. Семянчук, С. Паньків. Тренер – В. Перепічка.

Попередження: Т. Томин (12), Р. Зубкевич (29) – С. Паньків (14).

Вилучення: Т. Томин (29 за друге попередження).

Арбітри: І. Дебенко, М. Липко, П. Липецький, І. Салаш.

Спостерігач арбітражу – В. Ольшанецький.



"SANDALINO" (Коломия) – "МЕДИК" (Івано-Франківськ) – 5:5 (1:2).

Субота 27 лютого. 16.00. Івано-Франківськ. Манеж коледжу фізвиховання. 80 глядачів.

Голи: М. Свірідов 3, 20, 25, І. Крамар 25, А. Ковальчук 30 – З. Василик 6, 9, Б. Бородиця 17, Н. Прокопів 22, 30.

"Sandalino": І. Курищук, О. Тодорак, А. Левандович, І. Крамар, М. Свірідов, В. Халабарчук, П. Іваничук, Н. Маковійчук, В. Данищук,А. Сочка, А. Ковальчук. Тренер – В. Корнута.

"Медик": О. Твердохліб, З. Василик, В. Федорюк, Л. Шемелько, Б. Бородиця, Р. Сморжанюк, Н. Прокопів. Тренер – Р. Ярий.

Попередження: М. Свірідов (30).

Вилучення: не було

Арбітри: І. Салаш, П. Липецький, М. Липко, І. Дебенко.

Спостерігач арбітражу – І. Овчар.



З турнірною таблицею та результатами чемпіонату Івано-Франківської області з футзалу можна ознайомитися на сайті у відповідному підрозділі ФУТЗАЛ – ЧЕМПІОНАТ ВИЩОЇ ЛІГИ ОБЛАСТІ З ФУТЗАЛУ.

Чемпіонат області з футзалу

БОМБАРДИРИ: 18 – Швед Назар ("Ураган-2 КФВ"), 17 – Боришкевич Володимир ( "Газовик"), 17 – Подолюк Ігор ("Віза Вторма"), 13 – Гавриш Юрій (СК "Городенка").

ДИСКВАЛІФІКОВАНІ у наступних матчах: Вацеба А. ("Козацький Острів"), Сорока І. ("Ревера"), Томин Т. ("Курінь-Пас").


Прес-служба АМФІФО