Новини :: Чемпіонат області

Першість області з футзалу. Огляд матчів другого туру

Першість області з футзалу. Огляд матчів другого туру

У суботу двома матчами в Івано-Франківську розпочався другий тур у першій лізі обласних змагань.

Першими на площадку вийшли футзалісти делятинського "Прута" та обласні податківці. Вже на першій хвилині "ДПС" повів у рахунку. Швидкий гол дозволив одним первести гру у спокійне русло, а інших "заставив" йти в атаку. І делятинці сміливо розпочали штурм воріт податківців, а ті у свою чергу гостро контратакували. Однак, голів у першій половині не було. Гравці більше діяли на емоціях, ніж демонстрували футзальну гру. І лише у дебюті другого тайму податківці зуміли провести дві гострі атаки, які завершили влучними ударами. Здобувши комфортний рахунок у матчі, податківці розслабилися і одразу пропустили. Та розвинути успіх делятинці не зуміли – при завершенні атак діяли не точно, часто на емоціях втрачали м’яч. А, коли не забиваєш ти, то неодмінно заб’ють тобі. Так і сталося наприкінці матчу, коли податківці довели свою перевагу до розгромної – 6:2.

Надто емоційним видався другий матч між друзями-суперниками – ямницьким "Вихором" та івано-франківським "Легіоном". Надмірне бажання перемогти у грі з перших хвилин "принесло" у пасив команд по чотири командні фоли. Гострі швидкі атаки, боротьба по всій площадці, багато порушень і фолів – все це було у поєдинку. Першими відкрили рахунок "легіонери", а другий гол у ворота "Вихора" ще більше додав емоцій у гру. Вже на 5-й хвилині ямничани залишаються у численній меншості (за друге попередження площадку залишив О.Зуб’як) та цим гравці "Легіону" не скористалися, але третій гол забили, коли грали у рівних складах. Ямничани одразу відповіли і вже на перерву йшли, відстаючи на один пункт у рахунку. Прикрий випадок стався наприкінці першого тайму, коли підчас гострої атаки на ворота "Вихора", арбітри не побачили гри рукою захисника та ще й не призначили кутового…

Не вщухали емоції і у другому таймі. Ямничани знову пропустили, але через три хвилини все-таки зрівняли рахунок – 4:4. Зайва нервозність заважала гравцям, як в атаці, так і при захисті воріт. Вони часто помилялися і "заробляли" невиправдані фоли. При такому сумбурі знову вийшов вперед "Легіон". На 19-й хвилині ямничани знову залишилися у численній меншості, і здалося, що "легіонери" дотиснуть суперника. Однак, вони знову не скористалися з такого "подарунку" гравців "Вихора" і не збільшили гольовий запас. А коли до фінальної сирени залишалося 6! секунд, Віталій Мухтаров наважився на удар, який "прошив" захист "Легіону". У підсумку бойова нічия – 5:5.

Зовсім інші емоції вирували у недільних матчах, адже це були матчі-відкриття нового футзального сезону у Снятині та Долині. Вперше офіційні змагання обласного рівня у першій лізі відбулися у цих містах. МФК "Долина" приймав івано-франківський "Helix-Галицький Двір". З перших хвилин матчу господарі повели атаки на ворота суперника і добилися результату. Дещо зменшені розміри площадки вимагали від івано-франківців часу на адаптацію. Та досвідчені футзальні бійці з "Helix-Галицький Двір", які мають чималий досвід виступів у різних залах, швидко приборкали певні незручності і амбітних господарів, хоча перший тайм програли з різницею у два голи. Друга половина пройшла за переваги гостей, які зуміли зрівняти рахунок, а на останніх секундах могли ще й вирвати перемогу. У підсумку бойова нічия – 4:4.

Урочисто пройшов матч-відкриття футзальної першості у Снятині. Привітання гравцям та вболівальникам, які прийшли на цю святкову подію у спорткомплекс "Колос" від місцевої влади та голови Асоціації міні-футболу Івано-Франківської області Ігоря Овчара, музичні вітання від чарівних покутянок – все це передувало футзальним баталіям першого офіційного матчу обласної першості. Сам поєдинок видався бойовим та емоційним. Господарі одразу пішли на штурм воріт суперника, бажаючи порадувати численних прихильників першим голом у домашньому матчі. Та команда з Микуличина, яка також давно змагається у обласній першості вправно тримала оборону, а при можливості гостро контратакувала. На 5-й хвилині Іван Шинкарик завдав невідпорного удару під поперечину воріт суперника і відкрив рахунок у матчі. Надалі гравці обох команд демонстрували гру, у якій домінувала силова боротьба та пресинг. У цей час відмінно працював у воротах голкіпер микуличинців Андрій Вередюк, який рятував свою команду від потужних ударів снятинців. Та на 15-й хвилині і він був безсилий врятувати свої ворота від удару Ігоря Краєвського. Збільшивши відрив у рахунку, господарі не збавляли темп, але гості також мали нагоди відзначитися. Це їм вдалося на передостанній хвилині, коли Михайло Ліхновський точно пробив після розіграшу м’яча з аута. Цей гол додав ще більшої інтриги у матчі. Гості пішли ва-банк та спробували зіграти з п’ятим польовим. Однак, це їм не вдалося і вони пропустили втретє. Зусилля партнерів завершив Тарас Турчинський, який закріпив першу домашню перемогу МФК "Снятин" над МФК "Микуличин" з рахунком 3:1.

Матчі наступного третього туру пройдуть у неділю 6 грудня. Ось хто гратиме в Івано-Франківську та Снятині:

11:30 – "Легіон" - МФК "Долина"

12:30 – МФК "Микуличин" - "Вихор"

13:30 – "Helix-Галицький Двір" - "Прут"

14:00 – МФК "Снятин" - "ДПС" (матч у Снятині)



ТАБЛО ДРУГОГО ТУРУ:



"ПРУТ" (Делятин) – "ДПС" (Ів.-Франківська область.) – 2:6 (0:1)

Голи: Р. Ківнюк а/г 16, В. Кочержук 19, Р. Хайнус 24 – Ю. Балагурак 1, В. Синишин 15, 23, 24, В. Бучинський.

Прут: М. Ключівський, В. Кочержук, В. Кіщук, Т. Кучак, Р. Зупник, М. Довбенюк, І. Цурак, А. Нечепуренко, Р. Ківнюк, Р. Хайнус. Тренер – Р. Зупник.

ДПС: С. Петруняк, Ю. Балагурак, В. Бучинський, М. Сікач, В. Синишин, Б. Ільчишин, Р. Баланюк, О. Стефанюк, В. Бучинський, Н. Максимюк. Тренер – В. Яцишин.

Попередження: В. Кочержук (20).

Арбітри: І. Салаш, М. Липко, В. Гронський.

Спостерігач арбітражу – Л. Маланюк.



"ВИХОР" (Ямниця) – "ЛЕГІОН" (Івано-Франківськ) – 5:5 (3:2)

Голи: В. Мухтаров 8, 16, 24, А. Бибик 10, Н. Павлів 15 – О. Кузьмин 3, Є. Слободян 5, Р. Луців 8, І. Ковальчук 13, О. Єжижанський 18.

Вихор: І. Малик, А. Бибик, В. Мухтаров, Н. Павлів, О. Зубяк, О. Єжижанський, В. Наконечний, В. Ілащук, О. Клевчук, І. Боднар, Б. Жук, Н. Бунька, В. Гринькевич, Н. Ванченко. Тренер – Р. Смеречанський.

Легіон: О. Гашинський, І. Ковальчук, Р. Луців, В. Медвіь, О. Кузьмин, А. Ковальчук, О. Скопюк, О. Єжижанський, Є. Слободян, М. Процюк. Тренер – Р. Глинка.

Попередження: О. Зубяк (5), В. Наконечний (5), Н. Павлів (12), А. Бибик (22) – О. Єжижанський (7), О. Гашинський (12).

Вилучення: О. Зубяк (5, за друге попередження), Н. Павлів (19, за друге попередження).

Арбітри: І. Салаш, В. Гронський, М. Липко.

Спостерігач арбітражу – Л. Маланюк.



МФК "ДОЛИНА" (Долина) – "HELIX-ГАЛИЦЬКИЙ ДВІР" (Івано-Франківськ) – 4:4 (4:2)

Голи: Г. Паращій 3, І. Паньків 7, Б. Гутник 9, А. Громоляк 12 – Т. Гнатишин 8, П. Петрунчак 10, Я. Демків 18, Р. Вовк 18.

Долина: С. Димид, Р. Покачайло, С. Вецко, А. Громоляк, Б. Гутник, В. Лаврінок, О. Шатковський, І. Паньків, Г. Паращій, О. Смоляр, М. Гошовський. Тренер – С. Димид.

Helix-Галицький Двір: М. Трач, Д. Федик, О. Гнатишин, Т. Гнатишин, Ю. Дзюбінський, Р. Вовк, Я. Демків, П. Петрунчак, Т. Онуфрак, А. Новицький. Тренер – Т. Гнатишин.

Попередження: С. Димид (24) – Я. Демків (21).

Арбітри: І. Салаш, В. Гронський.

Спостерігач арбітражу – В. Ольшанецький.



МФК "СНЯТИН" (Снятин) – МФК "МИКУЛИЧИН" (Микуличин) – 3:1 (1:0)

Голи: І. Шинкарик 5, І. Краєвський 15, Т. Турчинський 24 – М. Ліхновський 23.

Снятин: М. Данищук, І. Краєвський, В. Романюк, І. Шинкарик, Т. Турчинський, О. Круглов, Н. Синюк, І. Ориджук, І. Коваль, І. Маруцан, П. Голинський. Тренер – І. Анатійчук.

Микуличин: А. Вередюк, А. Савчук, І. Соломчук, Б. Семенчук, А. Ліхновський, Д. Петращук, Ю. Желіховський, В. Ільків, О. Чорнописький, М. Філяк, М. Ліхновський, А. Гундяк. Тренер – Р. Гундяк.

Попередження: А. Савчук (7), Б. Семенчук (9), Д. Петращук (22), А. Ліхновський (24).

Арбітри: І. Дебенко, П. Липецький.

Спостерігач арбітражу – І. Овчар



З турнірною таблицею та результатами першості Івано-Франківської області з футзалу можна ознайомитися на сайті у відповідному підрозділі ФУТЗАЛ - ПЕРШІСТЬ ПЕРШОЇ ЛІГИ ОБЛАСТІ З ФУТЗАЛУ.

БОМБАРДИРИ: 4 – Турчинський Тарас (МФК "Снятин"), 3 – Синишин Василь, Микола Сікач ("ДПС"), 3 – Громоляк Андрій (МФК "Долина"), 3 – Павлів Назар, Мухтаров Віталій ("Вихор")

ДИСКВАЛІФІКОВАНІ: О.Зуб’як ("Вихор"), Н.Павлів ("Вихор"), Р.Глинка ("Легіон")

Чемпіонат області з футзалу

Прес-служба АМФІФО