Новини :: Змагання АФЛУ

Змагання АФЛУ

Нічия на користь Одеси

Нічия на користь Одеси

У третьому туру групового етапу фіналу Аматорської футзальної ліги України івано-франківська МФК "Віза Вторма" зіграла внічию з одеським МКВ і практично втратила всі шанси поборотись за головний трофей вищої ліги. У одеситів залишилась у запасі гра з харківською "Слободою", яка навряд чи зможе відібрати очки у фаворита змагань.

Нагадуємо, команди, які посядуть на груповому етапі 1-і місця в групах продовжать боротьбу за чемпіонство у вищій лізі, 2-і місця – за чемпіонство у першій лізі, 3-і місця – відповідно за чемпіонство у другій лізі.

Груповий етап, 3 тур, Група "А", СК "Динамо"

"Віза Вторма" (Івано-Франківськ) – МКВ (Одеса) – 1:1 (0:1)

Арбітри: Максим Куцак (Хмемельніцкій), Олександр макаренко (Радомишль)

Голи: Подолюк (25) – К. Бондаренко (11)

Попередження: Паньків (11), Веприк (25) – Кочевенко (7)

Вилучення: немає

Під звукові супроводу групи підтримки одеської команди почався восьмий матч другого ігрового дня. Очікувалося цікаве протистояння. Адже і франківці, і одесити – фаворити всього турніру.

Дуже швидко МКВ "підсіли" на три командних фоли, що змушувало атакувати суперника більш обережно. Наслідком фолів стала захисна тактика, обрана Романом Смирновим, і активність нападників "Візи". Особливо старався Москалик, але переграти Чумака ніяк не вдавалося. Своїм моментом відповіли і футболісти МКВ – Моторний пробивав з гострого кута, але воротар вибрав правильну позицію. На висоті був Орищук і через кілька миттєвостей, коли Гай ефектно пробивав головою після закидання від Чумака. У цей момент емоції захлеснула технічну зону одеситів. Підігріті власними вболівальниками, гравці почали апелювати до арбітрів, останнім довелося втихомирювати гарячих південців за допомогою жовтих карток. Чи варто говорити, що футзал відійшов на другий план, і тайм-аут від Смирнова був дуже доречним.

Після відпочинку МКВ заграли зібраніше, відразу ж Моторний мав хороший шанс відзначитися, але, перегравши воротаря, переграти порожні ворота не зумів. А гол прийшов звідти, звідки не чекали – знову закид у чужу штрафну, і Костя Бондаренко головою перекидає Орищука, 0-1! Тут вже прийшов час нервувати представникам "Візи Вторма", час іде, а шостого фолу (при високому рівні боротьби на майданчику) все було... останній шанс відзначитися в першому таймі мав Златов, але удар у лідера атак одеситів вийшов несильним.

Фокус з ударами головою, який вдало використовувався у першому таймі МКВ, гравці намагалися повторити в таймі другому, але м'яч потрапив у штангу. В цілому ж, малюнок гри не змінився – рівний матч з високим градусом емоцій, які в окремих випадках призводили до "дитячих" помилок у вигляді неправильно введеного ауту або простих втрат м'яча. Виділяти когось в матчі було б некоректно – кожна команда награла як мінімум на три голи, але воротарі були явними противниками зміни рахунку. І знову МКВ набрали 5 фолів, але на цей раз грати залишалося значно менше.

За 4,40 до закінчення зустрічі Костя Бондаренко вийшов один на один з Борсуком – Євген знову виграв дуель у опонента. Але як тільки "Віза Вторма" провела швидку, осмислену атаку, рахунок став рівний – Подолюк вдало замкнув дальню штангу. В останні 2-і хвилини на паркеті можна було смажити яєчню – "Віза" випустила п'ятого польового (і тут же ледь не пропустила), франківці, яких нічия не влаштовувала ні при яких розкладах, провели серію атак. Але забити рятівний м'яч так і не вдалося – нічия на користь Одеси.

 

Прес-служба АФЛУ