Новини :: Змагання АФЛУ

Змагання АФЛУ

МФК "Віза Вторма" у півфіналі першої ліги АФЛУ

МФК "Віза Вторма" у півфіналі першої ліги АФЛУ

Сьогодні на Всеукраїнському фіналі Аматорської футзальної ліги України день ігор на виліт. Учасники, пройшовши груповий етап, дізналися свої місця по лігам і тепер продовжують боротися за нагороди. Івано-Франківська "Віза Вторма" змагається за чемпіонство у Першій лізі.

Перша ліга, 1/4 фіналу, ФОК м.Житомир

"Віза-Вторма" (Івано-Франківськ) – "Автомир" (Миколаїв) – 6:5 (3:3, пен. 3:2)

Спочатку "Віза-Вторма" розглядалася як один з фаворитів усього турніру. Але тепер івано-франківці змушені були доводити свій статус в іграх плей-офф Першої ліги. А суперник у "мануфактурщиков" був з розряду "міцних горішків". Принаймні, "Автомир" на цьому турнірі намагався показати себе саме з такого боку. І прикарпатцям потрібно було попрацювати, щоб змусити капітулювати миколаївських візаві. Тим більше, "автомобілісти" небезпечно атакували. І саме миколаївці незабаром відкрили рахунок саме після одного зі своїх випадів. На цьому неприємності для галичан не скінчились. Через кілька хвилин вони вже програвали 0:2, чим ще більше погіршували своє становище.

Розуміючи, що відступати вже нікуди, галичани вирішили більш наполегливо йти вперед, щоб для початку хоча б спробувати зрівняти рахунок. Перший крок до цієї мети "мануфактурщики" зробили тоді, коли Подолюк залишив не при справах воротаря "Автомира" Радиолу і пробив з розвороту. Так рахунок став 2:1. Івано-Франківські футзалісти тут же поспішили зрівняти рахунок, але на цей раз натрапили на опір гравців з Миколаєва. І в тому, що "автомобілісти" до перерви не пропустили і вистояли під натиском "Візи-Вторма" – цілком і повністю їх заслуга.

У другому таймі "мануфактурщики" намагалися робити все для того, щоб зрівняти рахунок. Миколаївці ж намагалися гідно відповідати. Правда, слід врахувати, що футзалісти "Візи-Вторма" атакували різними способами – і завдяки швидким атакам, і використовуючи "стовпа". І ця різнобічність атак івано-франківської команди призвела до того, що їй таки вдалося зрівняти рахунок. Після цього на паркеті житомирського ФОКа пішов відкритий футзал, який інколи ставав емоційним через те, що обидві команди не соромилися фолити. Причому, "Автомир" порушував правила більше, і в результаті скоро він почав висіти на волосині від дабл-пенальті. Однак, миколаївці це компенсували тим, що незабаром знову повели в рахунку.

І знову "Віза-Вторма" включила максимальні швидкості, намагаючись максимально швидко відігратися. Але зробити це ніяк не виходило. А незабаром "мануфактурщики" ще отримали і п'ять командних фолів. Тому, гра пішла на нервах. Адже в обох команд було по п'ять порушень. Зрештою, "Автомир" зірвався і привіз собі дабл-пенальті. Результат – на табло загорілися дві трійки. На цьому проблеми миколаївців не закінчилися. Незабаром вони трохи пограли в меншості, оскільки Маркітан отримав другу червону картку. Миколаївці вистояли, і доля путівки до півфіналу Першої ліги вирішувалася в серії пенальті.

Основна серія 6-метрових переможця не виявила. А в серії до першого промаху "Віза-Вторма" виявилася сильнішою.

 

Прес-служба АФЛУ