Новини :: Чемпіонат області

15-й Чемпіонат Івано-Франківської області з футзалу: сезон 2018-2019

15-й Чемпіонат Івано-Франківської області з футзалу: сезон 2018-2019

15-й  Чемпіонат  Івано-Франківської  області з футзалу

Стартові перипетії нового сезону                                                     

У неділю 4 листопада стартував 15-й Чемпіонат Івано-Франківської області з футзалу серед команд аматорів.

У вищій лізі змагатимуться лише шість команд.

У першому матчі нового сезону зустрілися минулорічний чемпіон “Зорі Карпат” з Микуличина та “Галія”. По завершенні минулорічного сезону ряди “горян” покинула значна група гравців, зокрема, Юрій Вістовський, Дмитро Мельниченко, Любомир Куріш, Михайло Ліхновський, Сергій Тимчук, Микола Куфедчук, Євген Москвін, Віталій Турчанський. Натомість тренер команди Василь Белей запросив нових виконавців: Василя Красія, Назарія Прокопіва, Тараса Томина, які виступали за “Епіцентр К 10”, Романа Зубкевича та Василя Щербину. Добре попрацювали у міжсезоння і керівники “Галії”. Склад команди поповнили Дмитро Мельниченко, Олег Перепічка, Олег Питльований, Сергій Хилюк.

 Стартовий поєдинок команди розпочали досить жваво, але гравці більше “грішили” технічно і це зводило нанівець всі їхні зусилля в атаці. А перший гол у новому сезоні на 13 хв забив Ярослав Синчук з “Галії”. Чемпіони у першому таймі запам’яталися лише однією реальною можливістю зрівняти рахунок, але Томин не переграв воротаря суперника. У другому таймі суперники додали у боротьбі і скоро набрали граничну кількість фолів, що трохи знизило напругу у матчі. Після чергового розіграшу штрафного Тарас Томин влучно пробив і зрівняв рахунок у матчі. Але вже через 25 секунд ефектний удар прямо у “дев’ятку” у виконанні граючого тренера “Галії” Михайла Сенича знову виводить гостей вперед. Намагання “горян” переломити хід подій у матчі не приносили успіху, а чергова контратака суперників завершилася голом від Ярослава Синчука. У підсумку несподівана поразка чемпіонів на старті змагань і хороша перемога “Галії”.

“Зорі Карпат”(Микуличин) - “Галія”(Івано-Франківськ) - 1:3 (0:1).

Неділя 4 листопада 2018 року. 11.00. Івано-Франківськ. Манеж коледжу фізвиховання. 100 глядачів.

Голи:  Т. Томин 21 – Я. Синчук 13, 25, М. Сенич 21.

Зорі Карпат: Р. Зубкевич, М. Ключівський, В. Красій, Т. Томин, В. Белей, В. Лещук, В. Щербина, В. Галущак. Тренер – В. Белей.

Галія: В. Ничкало, І. Стасюк, М. Сенич, Д Мельниченко, О. Питльований, О. Перепічка, Я. Синчук, С. Хилюк, В. Горинь, В. Нижник, Р. Гушпіт. Тренер – М. Сенич.

Попередження: не було

Арбітри: Т. Демянчук, Я. Добрянський.

Спостерігач арбітражу – І. Фреїк.

У другому матчі стартового туру нового чемпіонату зустрілися Івано-Франківський “Трейд Захід Буд” та черніївський “SAV service”. “Будівельники” вцілому зберегли основу свого минулорічного складу і підсилилися двома вправними виконавцями Володимиром Прокопом та Тарасом Онуфраком. Черніївські футзалісти також провели кадрову ротацію  у міжсезоння. Команду покинули Петро Телепчук та  Василь Блащук, а прийшли Олег Блонський та Назар Кузик. І саме новачки  “будівельників” задали тон у стартовому матчі. Онуфрак забив вже на 2 хв гол-красень, а на 11 точно завершив зусилля партнерів. Надалі у матчі суперники грали без воріт і коли на 23 хв Юрій Павлів скоротив розрив у рахунку здалося, що “торгівельники” зможуть переломити хід матчу на свою користь, але це тільки здалося. “Т З Б” за дві хвилини тричі “розписалися” у воротах суперника і зі старту заявили про свої амбітні плани на новий сезон. У підсумку впевнена перемога “Трейд Захід Буду” з рахунком 7:1.

“Трейд Захід Буд”(Івано-Франківськ) - “SAV servise”(Черніїв) - 7:1 (2:0).

Неділя 4 листопада 2018 року. 12.00. Івано-Франківськ. Манеж коледжу фізвиховання. 100 глядачів.

Голи:  Т. Онуфрак 2, 11, А. Кукурудз 17, В. Прокоп 24, Ю. Береговський 25, 25 – Ю. Павлів 23, В. Павлів автогол 27.

Трейд Захід Буд: С. Рибак, Р. Тригубяк, Ю. Іванишин, А. Кукурудз, В. Прокоп, Т. Онуфрак, О. Вонс, Ю. Береговський, Н. Самочко, Я. Ципердюк, Т. Воробець. Тренер – М. Ткачук.

SAV service: В. Кучера, Р. Середа, В. Павлів, О. Блонський, Н. Кузик, Ю. Павлів, С. Ревчук, М. Ткачук, В. Лясковський, К. Гаврилюк. Тренер – В. Павлів.

Попередження: В. Павлів (3).

Арбітри: М. Липко, Т. Демянчук.

Спостерігач арбітражу – І. Овчар.

Завершував перший тур матч-дербі між снятинським “Sanvita” і СК “Городенка”. Снятинці запросили до себе двох екс-реверівців Воротаря Миколу Филипюка та універсала Романа Мироняка, а городенківці отримали “додому” екс-візівців воротаря Олега Орищука та Ігоря Білика. У нинішньому сезоні за СК виступатиме Василь Блащук, Роман Гаврилюк та Владислав Тис. То ж теоретично фаворитом у цьому матчі вважалися городенківці. Але, як то кажуть, все покаже гра. І вже у дебюті матчу досвідчений Андрій Голей вивів снятинців вперед. Швидкий гол дозволив “Sanviti” взяти гру під свій контроль і гостро контратакувати. Гравці СК “Городенка” старалися швидко виправити ситуацію на площадці, але діяли не точно і втратили кілька гольових нагод. І тільки у другому таймі точний удар досвідченого Миколи Ковцуна приніс успіх городенківцям. Снятинці кинулися в атаку, але помилилися при передачі м’яча і вже Микола Липчук  влучно завершує контратаку, виводячи СК вперед. Не довго раділи голу городенківці. Романюк виявився найспритнішим біля воріт суперника і на табло знову рівновага – 2:2. Напруга у матчі зростає і завершальні 5 хв матчу суперники грають, маючи у пасиві по п’ять фолів. В цей час вирішальну роль грає індивідуальна майстерність гравців. Першим своє слово каже Ігор Білик – точно низом посилає м’яч у ворота суперника. Кінцівку матчу снятинці грають з 5-м польовим, але зайвий поспіх заважає при завершенні атак. Але на останніх секундах їм вдається ідеальна триходівка, яку влучно завершує Роман Мироняк. До фінальної сирени залишалося дві! секунди. Отож, бойова нічия – 3:3.

Sanvita”(Снятин) – СК “Городенка”(Городенка) - 3:3 (1:0).

Неділя 4 листопада 2018 року. 13.00. Івано-Франківськ. Манеж коледжу фізвиховання. 100 глядачів.

Голи:  А. Голей 5, В. Романюк 23, Р. Мироняк 30 – М. Ковцун 18, М. Липчук 21, І. Білик 26.

Sanvita: М. Филипюк, Т. Турчинський, Р. Мироняк, І. Краєвський, І. Шинкарик, А. Голей, В. Романюк, І. Коваль, Н. Синюк, О. Круглов, І. Ориджук. Тренер – В. Плехтяк.

СК Городенка: О. Орищук, Д. Шинкарук, І. Білик, В. Блащук, М. Ковцун, Р. Гаврилюк, М. Липчук, В. Гультай, В. Валовський, В. Тис, А. Каштанюк, Т. Петришин. Тренер – Ю. Гавриш.

Попередження: І. Коваль (19), Н. Синюк (19) – Р. Гаврилюк (24).

Арбітри: М. Липко, Я. Добрянський.

Спостерігач арбітражу – І. Фреїк.

   Матчі наступного другого туру відбудуться у неділю 11 листопада: У Городенці о 13.00 зустрінуться СК “Городенка” і “Галія”, а у Івано-Франківську зіграють “SAV service” - “Sanvita” і  “Трейд Захід Буд” - “Зорі Карпат”.

Прес-служба Асоціації міні-футболу Івано-франківської області