Новини :: Чемпіонат області

15-й Чемпіонат АМФІФО: результати матчів 12-го туру

15-й Чемпіонат АМФІФО: результати матчів 12-го туру

Боротьба за чемпіонство загострюється

Після матчів 12-го туру в обласному Чемпіонаті з футзалу боротьба за золоті медалі ще більше загострилася. Лідери змагань свої матчі звели у нічиї, а снятинська "Sanvita" на виїзді у напруженому матчі здобула важку перемогу над черніївським "SAV cervice".

У Городенці місцевий СК приймав івано-франківську "Галію". Господарі ведуть відчайдушну боротьбу за першу сходинку, тому для них кожен матч вирішальний з огляду на підсумковий результат, а гості вже не мають особливих турнірних завдань, але у кожному матчі складають хорошу конкуренцію будь-якому супернику. Так склалося і у звітному турі. Господарі з перших хвилин повели масовані атаки, а гості  вдало вибудували захисні редути і міцно тримали удар. Така тактика гри виявилася несподіваною для городенківцівка і вони не змогли забити швидкий гол, а ряд контратак "галійців" ледь не привели до взяття воріт господарів. Але на 6 хв Андрій Ковальчук наважився на прохід по центру і невідпорно пробив у нижній кут воріт. Рахунок відкрито і численна армія місцевих вболівальників несамовито радіє. Але радість і гарячий запал господарів через дві хвилини точним ударом остудив Михайло Сенич. Надалі команди почергово створювали небезпечні моменти біля воріт один одного, але до успіху не доходило. Особливо впевнено у ці хвилини "тримав" свої ворота воротар "Галії" Микола Плетиницький. Саме його впевнена гра вселяла надії партнерам. Головні події у цьому матчі припали на завершальну пятихвилинку. На 24 хв за гру рукою у штрафному майданчику були  "покарані" гості. Вирок арбітрів чітко виконав Василь Блащук. Здавалося, що господарі зараз "понесуться". Але не встигли вболівальники насолодитися радістю голу, як гості завдяки рекошету зрівняли рахунок. Відзначився Олег Питльований. А ще за хвилину у справжній шок всю Городенку відправив Олег Перепічка, який вивів "Галію" вперед. Заключні хвилини матчу господарі грають з пятим польовим, багато комбінують, але у гравців відчувається зайве хвилювання, що впливає на точність у їх діях. Врятувати одне очко у цьому напруженому і захоплюючому матчі для господарів спромігся досвідчений Ігор Білик, який майстерно переграв захист "галійців". Бойова нічия – 3:3, яка значно ускладнила турнірну ситуацію для СК "Городенка" у боротьбі за золоті медалі. Але попереду ще був матч звітного туру між "Трейд Захід Буду" і "Зорями Карпат".

15-й Чемпіонат АМФІФО: результати матчів 12-го туру

Саме перемога "будівельників" виводила їх нарешті в одноосібні лідери чемпіонату. Франківці проводили свій матч вже знаючи про своєрідний "подарунок" від городенківців. І це, напевно, дещо позначилося на діях гравців "Т З Б". Звичайно, потрібно віддати належне супернику "Зорям Карпат", який зараз демонструє хорошу гру. Як і у попередньому матчі, у цьому також все вирішувалося у заключні хвилини. Першими успіху добилися "будівельники". Гостру атаку партнерів влучно "замкнув" Іван Ципердюк. Але вже у черговій атаці "горяни" забили у відповідь. Відзначився Володимир Рій. Довелося лідеру розпочинати все з початку. Але зіграти через "не можу" не виходило. А коли Рій вдруге "накаутував" "будівельників" і у "повітрі" "запахло" поразкою, "Т З Б" спромігся на вирішальний штурм. Знову все вирішила індивідуальна майстерність граючого тренера "будівельників" Михайла Ткачука. Саме він підхопив мяч на правому краї атаки пройшов до воріт і майстерно перекинув воротаря суперника. Нічия 2:2, яка продовжила чемпіонську інтригу на наступні тури.

15-й Чемпіонат АМФІФО: результати матчів 12-го туру

Дещо самовпевнено вийшли на матч проти аутсайдера снятинські футзалісти. Розуміючи, що цьогорічний чемпіонат для гравців "SAV cervice" вже давно втрачений, гості сподівалися на легку прогулянку. Та черніївські футзалісти у кожному матчі грають за честь команди. І у цьому поєдинку вже у його дебюті двічі "покарали" суперника за недбалість. Голи на рахунку Михайла Ткачука та Юрія Павліва. Такий початок ніяк не входив у тактичні плани снятинців і вони доклали всіх зусиль, щоб виправити ситуацію. Це їм вдалося і на перерву команди пішли за нічийного рахунку 2:2. По перерві краще розпочала "Sanvita". Іван Шинкарик вивів партнерів вперед, але невдовзі господарі знову зрівняли рахунок. Гол-красень на рахунку Юрія Павліва. І знову розвязка у матчі стається у завершальні хвилини. Спершу Юрій Павлів зробив "хет-трик", а Іван Шинкарик з "точки" знову відновив рівновагу у матчі. І вже здавалося, що "SAV cervice"  "заробить" друге очко у чемпіонаті, але Назар Синюк з цим не погоджувався і точним ударом у нижню "шістку" приніс важку перемогу "Sanvita" – 5:4.

15-й Чемпіонат АМФІФО: результати матчів 12-го туру

                    Турнірна  таблиця станом  на 12 лютого

к о м а н д и

ігри

  В

  Н

  П    

 Р/М

 очки

 1

   ТРЕЙД ЗАХІД БУД”     Івано-Франківськ

12

8

3

1

44:15

27

 2

   СК “ГОРОДЕНКА”         Городенка

12

8

3

1

39:22

27

 3

   SANVITA                   Снятин

12

6

3

3

37:37

21

 4

   “ЗОРІ  КАРПАТ           Микуличин

12

5

2

5

20:20

17

 5

   Г А Л І Я”                    Івано-Франківськ

12

2

2

8

27:45

8

 6

   “SAV CERVICE”            Черніїв

12

0

1

11

19:47

  1

        Бомбардири:   10 –  Ковцун Микола (СК “Городенка”)

                                                    8 - Гнатюк Ярослав (“Sanvita”),

                                                    7 - Онуфрак Тарас (“Трейд Захід Буд”)

                                                     Білик Ігор (СК “Городенка”), Перепічка Олег ( “Галія”);

                                                     Романюк Володимир (“Sanvita”), Шинкарик Іван (“Sanvita”),

                                                     Павлів Юрій (“SAV cervice”)

                                6 -  Блащук Василь (СК “Городенка”), Прокоп Володимир  (“Трейд Захід Буд”),

                                      Питльований Олег  (“Галія”)

                  

                                У 12-му турі дискваліфіковані:

                                                       Павлів Юрій (“SAV cervice”), Синчук Ярослав (“Галія”),

                                                               Михайло Сенич (“Галія”), Красій Василь (“Зорі Карпат”),

                                                                         Романюк Володимир (“Sanvita”)

Прес-служба Асоціації міні-футболу Івано-Франківської області