Новини :: Чемпіонат області

Першість області з футзалу. Огляд матчів тринадцятого туру

Першість області з футзалу. Огляд матчів тринадцятого туру

Хто залишиться без медалей? На це питання отримаємо відповідь після завершення матчів заключного туру першості області з футзалу серед команд першої ліги.

А за крок до фінішу першості команди продемонстрували напружену, цікаву боротьбу, бажаючи додати очки до турнірної таблиці, незважаючи на місця, які вони займали до звітного туру.

У п'ятницю першими розпочали тур "Helix-Галицький Двір" та "Легіон". Матчі цих суперників завжди проходять цікаво та напружено. Не став винятком і звітний тур. Хоч команди знаходяться на різних полюсах у турнірці, переможець визначився лише наприкінці гри. "Будівельники" у другій атаці вже повели у рахунку, але перший тайм програли 2:1. "Легіонери" зуміли зібратися і невеликою чисельністю гравців видали хорошу гру у першому таймі. Початок другого тайму знову пішов по сценарію першого – "Helix-Галицький Двір" на перших секундах зрівняв рахунок. Надалі матч нагадував "гойдалки", коли суперники активно штурмували ворота один одного, але ніяк не могли забити. І тільки ближче до сирени щастя голу "посміхнулося" "будівельникам", які у підсумку здобули важку, але таку необхідну перемогу у матчі. Вона практично забезпечила їм один із двох комплектів медалей сезону. А "Легіон" вже живе надіями на наступну першість, щоб і собі завоювати медалі.

Важко у першому таймі давалася гра "Вихору" проти делятинського "Прута". Горяни вже який матч грають практично однією четвіркою і у першому таймі чинять гідний опір будь-якому супернику, навіть виграють тайм. Але після перерви втома бере своє і перевага "втікає" від "Прута". Звітний матч це цілком точно засвідчив – "Вихор" переграв суперника з рахунком 4:1.

У суботу ще один претендент на нагороди першості "ДПС" зустрічався з МФК "Микуличин". Різні завдання суперників додали певного ажіотажу у гру і микуличинці вкотре виявилися "міцним горішком" для обласних податківців. Нічия після першої дванадцяти хвилинки яскраве свідчення цьому. Вже по перерві "ДПС" вийшов вперед, але розвинути успіх не вдавалося аж до останніх секунд матчу. А перемогу встановив точний удар кращого наразі бомбардира першості Миколи Сікача – 4:2.

З особливим очікуванням результату недільного матчу з Долини чекали "Helix-Галицький Двір" та "ДПС". Новоспечені переможці МФК "Долина" приймала "муніципалів" із Снятина, який зі всіх сил тягнеться до п'єдесталу першості. Саме перемога у Долині залишала призові шанси снятинцям на заключний тур першості. І ця мотивація вела МФК "Снятин" на штурм долинських воріт. Вже на 2-й хвилині гості відкрили рахунок. Господарі кинулися відігруватися і трохи поспішали при завершенні атак, що не дозволяло вразити ціль суперника. Кілька штанг та впевнена гра воротаря гостей відводили гольову загрозу від снятинських редутів. Другий тайм не змінив характеру гри, але змінився її рахунок і знову на користь гостей. За дві хвилини вони вдало вийшли у контратаки і двічі відзначився Володимир Романюк. Господарі зовсім не чекали такого повороту подій у матчі і пішли грати з п'ятим польовим. Їхні старання виявилися марними і гості ще двічі "спіймали" суперника на помилках. Долиняни ніяк не хотіли предстати перед рідними вболівальниками як переможці першості саме з такою поразкою, але заділ снятинців виявився надто міцним і переможним – 5:0. Несподівана, але впевнена виїзна перемога МФК "Снятин".

То ж, інтрига у боротьбі за "срібло" і "бронзу" першості залишається на заключний тур першості. Зачекаємо.



ТАБЛО ТРИНАДЦЯТОГО ТУРУ:



"ДПС"(Івано-Франківська область) – МФК "МИКУЛИЧИН" – 4:2 (2:2).

Субота 27 лютого. 17.00. Івано-Франківськ. Манеж коледжу фіхвиховання. 30 глядачів.

Голи: В. Синишин 3, 11, Ю. Балагурак 13, М. Сікач 24 - М. Ліхновський 6, Д. Мотрук 9.

ДПС: С. Петруняк, В. Синишин, А. Гузьо, Ю. Балагурак, М. Сікач, А. Паркулаб, В. Бучинський, П. Ткаченко. Тренер – В. Яцишин.

Микуличин: А. Вередюк, Д. Петращук, М. Ліхновський, Ю. Желіховський, О. Чорнописький, Д. Мотрук. Тренер – Д. Петращук.

Попередження: не було.

Арбітри: М. Липко, П. Липецький, І. Дебенко, І. Салаш.

Спостерігач арбітражу – В. Ольшанецький.



"HELIX-ГАЛИЦЬКИЙ ДВІР"(Івано-Франківськ) – "ЛЕГІОН" (Івано-Франківськ) – 4:2 (1:2).

Пятниця 26 лютого. 18.00. Івано-Франківськ. Манеж коледжу фіхвиховання. 30 глядачів.

Голи: Т. Онуфрак 1, Ю. Дзюбінський 13, 19, А. Новицький 24 – Т. Гаврон, О. Єжижанський 6.

Helix-Галицький Двір: М. Трач, О. Гнатишин, Т. Гнатишин, В. Щербина, Ю. Дзюбінський, Я. Демків, Т. Онуфрак, А. Новицький, В. Яценко, Р. Федорук, М. Кравців. Тренер – Т. Гнатишин.

Легіон: О. Гашинський, М. Процюк, Т. Гаврон, В. Дудяк, О. Вінтоняк, О. Скопюк, О. Єжижанський, Р. Глинка. Тренер – Р. Глинка.

Попередження: М. Кравців (10), А. Новицький (15) – В. Дудяк (1), Т. Гаврон (22).

Вилучення: Т. Гаврон (23 за друге попередження).

Арбітри: М. Липко, В. Гронський, М. Гудима.

Спостерігач арбітражу – Л. Маланюк.



"ПРУТ" (Делятин) – "ВИХОР" (Ямниця) – 1:4 (1:1).

Пятниця 26 лютого. 19.00. Івано-Франківськ. Манеж коледжу фізвиховання. 20 глядачів.

Голи: Р. Зупник 12 – В. Мухтаров 4, 15, 20, В. Ілащук 18.

Прут: М. Ключівський, Р. Зупник, І. Цурак, М. Довбенюк, Т. Кучак, Р. Ківнюк. Тренер – Р. Зупник.

Вихор: Н. Ванченко, І. Малик, В. Наконечний, В. Мухтаров, Б. Жук, Г. Галіпчак, В. Ілащук, А. Бибик. Тренер – Р. Смеричанський.

Попередження: Р. Зупник (15), Р. Ківнюк (19), М. Довбенюк (23).

Арбітри: В. Гронський, М. Гудима, М. Липко.

Спостерігач арбітражу – Л. Маланюк.



МФК "ДОЛИНА"(Долина) – МФК "СНЯТИН" (Снятин) – 0:5 (0:1).

Неділя 28 лютого. 14.00. Долина. Спортивний зал ДЮСШ. 80 глядачів.

Голи: І. Шинкарик 2, 20, В. Романюк 18, 19, Т. Турчинський 21.

Долина: С. Димид, А. Громоляк, М. Гошовський, Р. Покачайло, В. Лаврінок, С. Вецко, І. Паньків, О. Шатковський. Тренер – С. Димид.

Снятин: М. Данищук, Т. Турчинський, В. Стецик, І. Краєвський, В. Романюк, І. Шинкарик, Н. Синюк, І. Ориджук, І. Коваль, П. Голинський. Тренер – І. Анатійчук.

Попередження: не було

Вилучення: не було

Арбітри: І. Салаш, Я. Добрянський, Р. Пиж.

Спостерігач арбітражу – І. Овчар



З турнірною таблицею та результатами першості Івано-Франківської області з футзалу можна ознайомитися на сайті у відповідному підрозділі ФУТЗАЛ – ПЕРШІСТЬ ПЕРШОЇ ЛІГИ ОБЛАСТІ З ФУТЗАЛУ.

БОМБАРДИРИ: 24 – Сікач Микола ("ДПС"), 17 – Романюк Володимир ("Снятин"), 15 – Турчинський Тарас ("Снятин"), 14 – Єжижанський Олександр ("Легіон"), 13 – Лаврінок Василь ("Долина").

ДИСКВАЛІФІКОВАНІ: Т. Гаврон ("Легіон").


Прес-служба АМФІФО