Новини :: Чемпіонат області

Першість області з футзалу. Огляд матчів чотирнадцятого туру

Першість області з футзалу. Огляд матчів чотирнадцятого туру

У першу неділю весни завершилися змагання першості області з футзалу серед команд першої ліги.

Якщо переможець першої ліги визначився достроково, то два інші лауреати тримали у невизначеності своїх прихильників аж до заключного туру.

Найцікавіша ситуація слалася для МФК "Снятин". Домашня поразка від "Helix-Галицького Двору" стала серйозною перепоною на шляху до призового місця у турнірній таблиці. Навіть всі перемоги у наступних матчах, як виявилося, не дозволили МФК "Снятин" потрапити у число лауреатів сезону. У заключному домашньому матчі снятинці приймали ямницький "Вихор". Події у матчі розгорталися надто стрімко з перших секунд. Ті вболівальники, які трохи спізнилися пропустили одразу сім голів, адже вже на 4-й хвилині матчу рахунок був 4:3 на користь МФК "Снятин". Команди грали вільно, бажаючи принести радість багаточисленній аудиторії вболівальників. Хоч у господарів жевріла надія на позитивний розклад у матчах в Івано-Франківську, але вони не прагнули перемоги будь-якою ціною. І це позитивно впливало на хід звітного поєдинку. А гості з Ямниці ще раз довели, що у складі "Вихора" є чимало вправних футзалістів і вони за честь команди вміють постояти. У підсумку снятинці все-таки здобули перемогу з рахунком 8:6.

Практично паралельно грали у Івано-Франківську МФК "Микуличин" та "Helix-Галицький Двір". "Будівельники" у дебюті матчу відкрили рахунок і, здавалося, що вони без проблем здобудуть "срібну" перемогу, але вдалий початок матчу мало не став фатальним. Франківчани транжирили гольові моменти, а натомість м’яч влітав у їхні ворота. І тільки наприкінці зустрічі, коли микуличинці вкотре добре замучилися через брак замін гравців, "Helix-Галицький Двір" зумів здобути чергову перемогу, яка принесла йому підсумкове друге місце.

Результату ще одного заключного поєдинку першості з нетерпінням все ще чекали снятинці. Переможцю першої ліги МФК "Долина" у Івано-Франківську протистояла команда "ДПС". Обласні податківці прагнули реваншу за поразку у першому колі у Долині і ретельно "будували" свої атаки на ворота суперника, пам’ятаючи про швидкісних нападників опонента. Лише наприкінці першого тайму зусилля податківців втілив у гольовий доробок Юрій Балагурак. У другому таймі долинянин Василь Лавренок зрівняв рахунок і знову додав адреналіну снятинцям. Та через кілька хвилин "ДПС" знову вийшов вперед. Але воротар податківців припустився грубої помилки, і долинці через хвилину могли знову зрівняти рахунок та не реалізували шестиметровий удар. Поки вони "розбиралися" у причинах такої помилки, м’яч влетів у їхні ворота. І це був переломний момент матчу. Після цього податківці ще двічі відзначилися, а Василь Лаврінок забив гол престижу за "Долину". Підсумкова перемога "ДПС" принесла їм "бронзові" нагороди першості. А МФК "Снятин" залишає нереалізовані надії дебютної першості на наступний сезон. І має на це хороші підстави.

Ложку дьогтю "підсунули" делятинці. Вони не прибули на матч з "Легіоном". Прикро, такий фузал нам не потрібний. Треба догравати змагання з відповідальністю та повагою до суперників…

Отож, 10-а першість області фінішувала. Маємо нового переможця – МФК "Долина". Дебютант продемонстрував хорошу гру, перемагаючи як вдома, так і на виїзді. Правда, дві поразки у заключних турах дещо насторожують, адже футзал треба грати навіть, коли вже здобута загальна перемога і мотивація відсутня.

Друге і третє місця посіли визнані футзальні колективи, в активі яких не один сезон проведений у вищій лізі. То ж їхній результат, напевно, закономірний. МФК "Снятин" з першого разу п’єдистал не підкорив. Але команда, у складі якої добре поєднано досвід і молодість, має хороше майбутнє. Головне, що є бажання і можливості проводити ігри на домашній арені, а також розуміння спонсорів та керівників щодо розвитку дитячо-юнацького та аматорського футзалу в цілому. Саме завдяки Снятину і Долині та розумінню всіх учасників змагань у нинішньому сезоні обласні змагання розширили свою географію на теренах області.

Не вистачило сил на всю дистанцію першості "Вихору" та "Легіону", а непоступливі горяни з Микуличина відчули проблеми із кількісним складом команди, така ж проблема спіткала і "Прут" з Делятина.

Після завершення всіх змагань організатори детально проаналізують проведений сезон, врахують всі помилки та недоліки, щоб на майбутнє краще підготуватися зо змагань.

А цьогорічний сезон завершиться у неділю 13 березня церемонією урочистого вшанування переможців та лауреатів сезону 2015/2016 років, яка відбудеться традиційно у актовій залі Івано-Франківського коледжу фізичного виховання об 11 годині. Запрошуємо на цей захід всіх, а присутність переможців та призерів обов’язкова.



ТАБЛО ЧОТИРНАДЦЯТОГО ТУРУ:



"ДПС" (Івано-Франківська область) – МФК "ДОЛИНА" (Долина) – 5:2 (1:0).

Неділя 06 березня. 16/00. Івано-Франківськ. Манеж коледжу фіхвиховання. 40 глядачів.

Голи: Ю. Балагурак 11, А. Гузьо 18, 20, М. Сікач 21, В. Синишин – В. Лаврінок 15, 22, С. Димид - 19.

ДПС: А. Шмиговський, С. Петруняк, В. Синишин, А. Гузьо, Ю. Балагурак, М. Сікач, А. Паркулаб, П. Ткаченко. Тренер – В. Яцишин.

Долина: С. Димид, М. Гошовський, Г. Паращій, Ю. Іванишин, В. Лаврінок, С. Вецко, І. Паньків, О. Шатковський. Тренер – С. Димид.

Попередження: А. Шмиговський (19).

Арбітри: Т. Демянчук, П. Липецький, А. Яцурак, В. Гронський.

Спостерігач арбітражу – В. Ольшанецький.



МФК "МИКУЛИЧИН" – "HELIX-ГАЛИЦЬКИЙ ДВІР" (Івано-Франківськ) – 2:5 (2:3).

Неділя 06 березня. 11.00. Івано-Франківськ. Манеж коледжу фіхвиховання. 20 глядачів.

Голи: Д. Мотрук 7, 12 - Т. Онуфрак 2, В. Щербина 7, 8, В. Яценко 21, 22.

Микуличин: А. Вередюк, Д. Петращук, М. Ліхновський, Ю. Желіховський, О. Чорнописький, Д. Мотрук. Тренер – Д. Петращук.

Helix-Галицький Двір: М. Трач, О. Гнатишин, Т. Гнатишин, В. Щербина, Ю. Дзюбінський, Я. Демків, Т. Онуфрак, А. Новицький, В. Яценко, Р. Федорук, М. Кравців. Тренер – Т. Гнатишин.

Попередження: О. Гнатишин (20).

Арбітри: Т. Демянчук, П. Липецький, А. Яцурак, В. Гронський.

Спостерігач арбітражу – В. Ольшанецький.



"ЛЕГІОН" (Івано-Франківськ) – "ПРУТ" (Делятин) – технічна перемога 5:0.

Неділя 06 березня. 12.00. Івано-Франківськ. Манеж коледжу фізвиховання. 20 глядачів.



МФК "СНЯТИН" (Снятин) – "ВИХОР" (Ямниця) – 8:6 (6:6)

Неділя 06 березня. 12.00. Снятин. Спортивний комплекс "Колос". 100 глядачів.

Голи: В. Романюк 1, 2, 2, 3, 14, І. Шинкарик 9, 22, І. Краєвський 12 - В. Мухтаров 1, 3, 10, В. Наконечний 4, 11, Н Павлів + 8.

Снятин: М. Данищук, Т. Турчинський, В. Стецик, І. Краєвський, В. Романюк, І. Шинкарик, Н. Синюк, І. Ориджук, І. Коваль, Є. Никифорук, О. Круглов, П. Голинський. Тренер – І. Анатійчук.

Вихор: Н. Ванченко, І. Малик, В. Наконечний, В. Мухтаров, Г. Галіпчак, В. Ілащук, Н. Павлів. Тренер – Р. Смеричанський.

Попередження: В. Стецик (11) – Н. Павлів (4), В. Наконечний (12).

Арбітри: І. Дебенко, М. Липко, І. Петришин.

Спостерігач арбітражу – І. Овчар.



З турнірною таблицею та результатами першості Івано-Франківської області з футзалу можна ознайомитися на сайті у відповідному підрозділі ФУТЗАЛ – ПЕРШІСТЬ ПЕРШОЇ ЛІГИ ОБЛАСТІ З ФУТЗАЛУ.

БОМБАРДИРИ: 25 – Сікач Микола ("ДПС"), 22 – Романюк Володимир ("Снятин"), 14 – Мухтаров Віталій ("Вихор"), 14 – Єжижанський Олександр ("Легіон"), 13 – Лаврінок Василь ("Долина"), 11 – Кочержук Василь ("Прут"), 8 – Онуфрак Тарас ("Helix-ГалДвір"), 5 – Мотрук Дмитро ("Микуличин").


Прес-служба АМФІФО