Новини :: Кубок

Кубок

Стартував 12-й розіграш Кубку АМФІФО

Стартував 12-й розіграш Кубку АМФІФО

У Кубку без сенсацій

У неділю 27 січня відбулося чотири матчі нового 12-го розіграшу Кубка АМФІФО сезону 2018/19 років.

Першими "похід" за почесний трофей обласного футзалу розпочали снятинська "Sanvita" та черніївський "SAVcervice". Команда із приміського села Черніїв у чемпіонаті демонструє непогану гру, але ніяк не може здобути перемоги. Здавалося, що черніївці саме у розіграші Кубка здобудуть цю недосяжну мету. Вже на перших секундах матчу Микола Свірідов вивів своїх нових партнерів вперед. Такий приголомшевий початок виявився для снятинців досить не сподіваним і вони пів першого тайму не могли знайти свою гру. А потім з інтервалом у хвилину тричі "пробили" ворота суперника. Початок другого тайму також виявився за снятинцями і вони забили швидкий гол. Четвертий гол заспокоїв гравців "Sanvita" і вони ледь не поплатилися за це. Суперник зумів за хвилину двічі забити і скоротив рахунок у матчі до мінімуму. То ж інтрига у матчі несподівано відновилася і тепер вже "SAVcervice" реально створив кілька небезпек біля воріт снятинців, але стара "хвороба" – реалізація гольових моментів не дозволила їм перевести матч у серію 6-метрових, коли за 20 секунд до сирени м’яч розминувся із воротами "Sanvita". 'Перемога з рахунком 5:4 виводить снятинську "Sanvita" у півфінал розіграшу Кубка АМФІФО.

Свого суперника у півфіналі снятинці очікували у матчі "Чайка" (Вільхівці) - "Галія" (Івано-Франківськ). Протистояння між цими командами має давню історію ще з тих часів, коли обидва колективи виступали у чемпіонаті Івано-Франківська (тоді "Чайка" мала назву "Інновація"). Цей поєдинок розпочався жваво атаками в обидві сторони. Першими успіху добилися "галійці". Гол в активі Олега Перепічки.

Городенківці швидко оговталися від пропущеного м’яча і створили кілька гострих моментів біля воріт суперника. Це спричинило зайву нервозність у стані "Галії" і вже на 8 хв у "пасиві" "галійців" було п’ять фолів. Грати пів тайму у такому стані гравці "Галії" не зуміли і на останніх секундах припустилися шостого порушення.  "Вирок" з 10-метрової позначки чітко реалізував Олег Блонський, який у міжсезоння перебрався до складу "Чайки" із "SAVcervice". У перерві тренер "Галії" Михайло Сенич заспокоїв своїх гравців і знайшов для них "потрібні слова", що відразу втілилося у голи на початку другого тайму. Тепер вже гравці "Чайки" зайве нервують і залишаються у численній меншості (за друге попередження вилучено Я. Тимчишина). Суперник використав чисельну більшість і Олег Питльований відзначився четвертим голом у матчі. До завершення поєдинку "Чайка" ще забили другий м’яч, але на більше часу їй не вистачило.

Перемога з рахунком 4:2 виводить  "Галію" у півфінал у пару до "Sanvita".

  Найсерйознішою парою у чвертьфіналі вважали матч між “Трейд Захід Будом” та  “Зорями Карпат” з Микуличина. “Будівельники” очолили турнірну таблицю чемпіонату після другого кола і зараз,як то кажуть, “на ходу”, а “горяни” вийшли із стартової кризи, серйозно підсилили свої ряди вправними виконавцями і цілком могли претендувати на боротьбу за Кубок. Але до очного протистояння “Т З Б” підготувався досить серйозно, хоч не обійшлося без прикрих втрат. Через травму не міг стояти у воротах Святослав Рибак, але, як виявилося у підсумку, у складі “будівельників” чимало універсалів. Рибака у воротах замінив гравець Назар Самочко і відпрацював матч ”на сухо”. Суперник також мав проблеми із складом гравців. Матч розпочали команди досить обережно, розуміючи ціну помилки. У таких матчах все вирішує індивідуальна майстерність лідерів команди. Саме так діяв граючий тренер “Т З Б” Михайло Ткачук, коли на 11 хв вдався до сольного проходу із точним завершальним ударом. У другій половині матчу “Зорі” не вистояли і пропустили ще чотири голи. Перемога з рахунком 5:0 вдруге виводить “Трейд Захід Буд” до півфіналу розіграшу Кубка.

Суперник “Т З Б” визначався у матчі між СК “Городенка” та МФК “Тучапи” із одноіменного села Снятинського району. У цьому протистоянні фаворитом був один із лідерів обласного чемпіонату - СК “Городенка” і матч це ще раз підтвердиа. Все вирішилося у першому таймі, коли городенківці п’ять разів відзначилися. Другий тайм суперники зіграли у нічию – 1:1, а у підсумку впевнена перемога більш досвідчених футзалістів з Городенки з рахунком 6:1.

Тепер СК “Городенка” у півфіналі зустрінеться із “Трейд Захід Будом”.

Дати і час півфінальних матчів буде визначено дещо пізніше.

Стартував 12-й розіграш Кубку АМФІФО

Прес-служба Асоціації міні-футболу Івано-Франківської області