Новини :: Кубок

Кубок

Кубок АМФІФО: фінал достойних суперників

Кубок АМФІФО: фінал достойних суперників

Золотий дубль СК "Городенка"

У фінальному матчі 12-го розіграшу Кубка АМФІФО зійшлися чемпіон і бронзовий призер цьогорічного чемпіонату області. Це СК “ГОРОДЕНКА” (Городенка) і “SANVITA” (Снятин).

Вперше у фіналі не було представника обласного центру і зрозуміло, що Кубок "поїде" за межі Франківська. Фінал вийшов бойовим і напруженим, суперники справді достойні один одного і переможець визначився лише у серії 6-метрових ударів. Сама гра тримала у напрузі численну аудиторію вболівальників аж до фінальної сирени. Спочатку всерозгорталося за сценарієм нового чемпіона. Городенківці відразу захопили ініціативу і активно штурмували ворота суперника. Вже у дебюті зустрічі найдосвідченіший гравець СК, її капітан Ігор білик потужним ударом увігнав мяча у самісіньку девятку воріт "Sanvita". Снятинці на якусь мить розгубилися після такого початку, але невдовзі перехопили ініціативу і показали, що вони зовсім не погоджуються і не здаються на милість свого візаві. Як результат чітка триходівка в атаці снятинців і кращий бомбардир цьогорічного чемпіонату Володимир Романюк елегантно переправляє мяча у сітку воріт СК. А далі пішли футзальні "гойдалки" – атаки змінювали одна одну і лише сирена на перерву дещо зупинила атакуючий порив фіналістів. Другий тайм фінального матчу пройшов у ще більшій напрузі і з надзвичайними емоціями, коли мяч ніби зачарований оминав то одні, то інші ворота, а гравці віддавали максимум зусиль, щоб здобути цю важливу перемогу. Нагадаємо, що у минулорічному розіграші Кубка Ск на останніх секундах припустився помилки, яка позбавила його можливості саме у післяматчевій "лотереї" поборотися за почесний трофей і тепер городенківці дуже обережно і відповідально діяли у заключні хвилини матчу. Снятинці вперше добралися до фіналу і старалися вирішити все в основний час. І такі гольові нагоди у них були. Але цього вечора фортуна запропонувала суперникам позмагатися ще й у серії післяматчевих 6-метрових ударів. Тут знову все впевнено і результативно розпочав капітан СК "Городенка" Ігор Білик, а от капітан "Sanvita" Ігор Краєвський свій шанс змарнував. Далі були точними Василь Блащук і Андрій Голей. Третя спроба у виконанні Романа Гаврилюка була переможною. Удар у відповідь від снятинців вже не знадобився. Перемога у серії  післяматчевих 6-метрових ударів з рахунком 3:1 приносить чемпіону області ще й Кубок АМФІФО. Золотий дубль СК "Городенка" радісно і емоційно вітала численна аудиторія вболівальників, які прибули на фінальний матч і палко підтримували своїх футзалістів весь змагальний період. Щирі і радісно вітали своїх кумирів і снятинські вболівальники, адже це також великий успіх для команди  "Sanvita". Після відбулося урочисте нагородження фіналіста і володаря Кубка АМФІФО. Голова Асоціації міні-футболу області Ігор Овчар вручив арбітрам фіналу, які кваліфіковіано провели цей непростий матч памятні нагороди, а командам дипломи і медалі. Перехідний Кубок АМФІФО "поїхав"до Городенки!

СК “ГОРОДЕНКА” (Городенка) -  “SANVITA” (Снятин) -  1:1 (1:1), пен 3:1

Середа 13 березня 2019 р. 19.30. Івано-Франківськ. Манеж коледжу фізвиховання. 500 глядачів

Голи: І. Білик 3 – В. Романюк 10. Серія післяматчевих 6-метрових ударів: +І. Білик, +В. Блащук, +Р. Гаврилюк –  – І. Краєвський, +А. Голей

СК Городенка: О. Орищук, Д. Шинкарук, І. Білик, Р. Гаврилюк,  М. Ковцун, В. Валовський, В. Гультай, В. Блащук, М. Липчук. Тренер – Ю. Гавриш.

“Sanvita”: М. Филипюк, М. Данищук, І. Краєвський, А. Голей, Т. Турчинський, Н. Синюк, І. Коваль, В. Романюк. Тренер – В. Плехтяк.

Попередження: М. Ковцун (19) - Н. Синюк (25).

Арбітри: Я. Вовчок, Т. Демянчук, О. Візінський.

Спостерігач арбітражу – І. Овчар.

Пропонуємо кілька фотомиттєвостей цього захоплюючого фінального матчу:

Кубок АМФІФО: фінал достойних суперників

Кубок АМФІФО: фінал достойних суперниківКубок АМФІФО: фінал достойних суперників

Кубок АМФІФО: фінал достойних суперників

Кубок АМФІФО: фінал достойних суперників

Кубок АМФІФО: фінал достойних суперників

Кубок АМФІФО: фінал достойних суперників

Кубок АМФІФО: фінал достойних суперників

Кубок АМФІФО: фінал достойних суперників

Прес-служба Асоціації міні-футболу Івано-Франківської області