Новини :: Змагання АФЛУ

Змагання АФЛУ

МФК "Віза Вторма" з перемоги стартувала у фіналі Аматорської футзальної ліги України

МФК "Віза Вторма" з перемоги стартувала у фіналі Аматорської футзальної ліги України

Чемпіон Івано-Франківської області МФК "Віза Вторма" з перемоги стартувала у фіналі Аматорської футзальної ліги України. Завдяки двом точним пострілам Ігора Подолюка івано-франківці переграли нікопольський "Інтертайп Ніко Тьюб".

Група А, 1 тур

“Віза-Вторма” (Івано-Франківськ) – “Інтерпайп Ніко Тьюб” (Нікополь) – 2:0 (1:0)

Арбітри: Юрій Бабушкін (Київська обл.), Максим Слободянюк (Вінниця)

Голи: Подолюк (12, 26)

Попередження: немає

Вилучення: немає

На правах більш досвідченої команди, “Віза-Вторма” з перших хвилин взяла ініціативу в свої руки. Все-таки, учасник 1/8 Кубка України не міг дозволити багато дебютантам всеукраїнських змагань з Нікополя. Останні здивували своїм умінням захищатися, незважаючи на всі спроби “Візи” забити швидкий м'яч, “Інтертайп Ніко Тьюб” (команда точно буде номінована на приз за найважчу назву) не давав приводів для занепокоєння своїм уболівальникам, залишаючи супернику лише можливість пристрілюватись з далеких дистанцій. У такому футзалі головне навантаження на воротаря, і Тарас Чорнованенко успішно справлявся зі своїми обов'язками. Футболісти нікопольської команди теж мали шанси забити, зокрема, практично вся дев'ята хвилина тайму була записана в актив саме “Інтертайп Ніко Тьюб”. Так ось “мучилися” івано-франківці до 12-ї хвилини, поки Ігор Подолюк не відкривши ворота суперника і не повернув пані Фортуну в технічну зону “Візи”.

Не дарма кажуть, що на такому рівні будь-яка команда здатна піднести сюрпризи, ось і “Віза-Вторма” явно не очікувала такого опору. Більш того, чемпіони Нікополя на початку другого тайму мали кілька непоганих моментів, щоб зрівняти цифри на табло, проте в діях номінальних гостей проглядалася нерішучість, хлопці, опиняючись в хорошій позиції, просто побоювалися брати на себе гру. А тим часом футболісти “Вторма” продовжували “тринькати” моменти, часто ігноруючи партнерів по команді в простих ситуаціях. На 18-й хвилині лише майстерність Орищука позбавила змоги стати рахунку рівним - а комбінація у “Інтертайп” вийшла на диво! Та й взагалі гра вирівнялася, з плином часу у “Візи-Вторма” кінчалися запаси сил, у суперника ж навпаки - з'являлася впевненість. Але до голів справа довго не доходила, поки герой першого тайму Ігор Подолюк не взявся за справу. 26-а хвилина - другий м'яч Ігоря і всі питання про переможця зустрічі практично зняті.

Ігор Овчар, Івано-Франківськ

- Моя думка - суперник трошки боявся грати проти “Візи Вторма”. У їхніх діях проглядався мандраж, адже колектив вперше вийшов грати на такому рівні. Але і ми зіграли не найкращим чином. Коли не виходить забити стільки моментів, з'являється невпевненість, футболісти швидше втомлюються. Думаю, вся боротьба ще попереду...

Прес-служба АФЛУ